Metalldetaljer

Metallkomponenter kan tas fram med olika metoder och i olika kvalitéer.

För många av de komponenter som vi ser kommer produktionsmetoden vara gjutning, pressning eller maskinbearbetning. Prototypframtagning genom samma metoder har stora fördelar.

Vi ser att additiv tillverkning av metallkomponenter vinner mark. Fördelarna är detaljer som är utformade och designade efter ”AM”-processen.

Prototyp och lågvolyma metalldetaljer tillverkas i allmänhet med hjälp av CNC-bearbetning. Den höga noggrannhet och de ytbehandlingar som är tillgängliga gör detta till en attraktiv process Almotec har med sitt nätverk en stor kapacitet att CNC-bearbeta fram detaljer.

Genom våra leverantörer kan vi erbjuda prototyper och produktionsdetaljer med olika tekniker som Sandgjutning, "lost vax-casting", pressgjutning, laserskärning och bockning.

Kontakta oss här »

 

 

 


Inlägg

Nytillskott i Almotecs maskinpark

2018-04-18

Nu har vi en ny maskin i vår park som tillhandahåller prototyper och kortserier. Det är en 5-axlig fräsmaskin Hermle C400. Maskinen klarar detaljer med mycket höga tolerans och finishkrav, Vi  bearbetar ...

Läs mer »

Almotec AB levererar CNC-bearbetade detaljer.

2016-05-31

Ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att få funktionella prototyper i rätt material. Vi kan erbjuda en snabb hantering genom höghastighets CNC-bearbetning för att uppfylla de flesta krav på konceptmodeller ...

Läs mer »

 Kontaktinfo

Almotec AB

Niclas Edin

Idrottsgatan 7

333 31 Smålandsstenar

Telefon: 073-943 10 73

Kontorstider

Måndag-fredag: 07.30-16.30
Lunch: 12.00-13.00

Kontakta oss & karta

 Tipsa andra

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 427 andra.

Almotec AB
Idrottsgatan 7
333 31 Smålandsstenar
Telefon: 073-943 10 73
www.almotec.se